Volledig scherm
Een impressie van hoe een nieuw theater aan de Parade eruit kan gaan zien.

Nieuw theater Den Bosch kost 55 miljoen

DEN BOSCH - Het nieuwe Theater aan de Parade gaat 55 miljoen euro kosten. Dat zei wethouder Jeroen Weyers vrijdag. Het college gaat voor een theater met twee zalen. Er komt geen tijdelijk theater tijdens de verbouwing.

De grote zaal krijgt circa 950 stoelen, de tweede zaal circa 420 stoelen (1200 staplaatsen). Er komt geen ruimte voor een filmzaal, maar daar werd eerder al geen rekening mee gehouden.

Weyers verwacht dat in of kort na 2016 pas begonnen kan worden met de sloop en de nieuwbouw. Weyers zei dat de ruimtelijke impact groot zal zijn, "maar het kan wel". Er zal geen tijdelijk theater komen tijdens de verbouwing, want dat is volgens het college te kostbaar. Het college van B. en W. gaat wel kijken naar alternatieven voor de programmering tijdens de periode van sloop en nieuwbouw, die geschat wordt op circa drie jaar. Mogelijk is die volgens B. en W. te vinden in een tijdelijke theatervoorziening op een bijstaande, leegstaande locatie die leeg staat.

Sloop zal pas beginnen nadat het Jeroen Boschjaar 2016 is afgesloten.

Het college vraagt nu al om een extra krediet van 4,1 miljoen euro voor de kosten van de architect, de theater-adviseur en de project begeleiding. De raad beslist in de vergadering van 25 juni over dit voorbereidingskrediet.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.