Volledig scherm
Eric van der Valk uit Eerde gaat voor de NK punten © Peter de Bruijn

Nieuwe autocrossbaan in Rosmalen uitdaging voor coureurs (video)

ROSMALEN – 212 autocoureurs hebben zaterdag meegedaan om het Nederlands kampioenschap autocross. De tweede wedstrijd in 7 verschillende klassen werd op een nieuw circuit op een weiland aan de Tweede Hoefsteeg in Rosmalen verreden.

Eric van der Valk uit Eerde, lid van de organiserende Autocross Club Geffen, won in Albergen de eerste finale in de toerwagenklasse. ,,Het is in Rosmalen een thuiswedstrijd voor mij”, zegt hij. ,,Mijn ooms, tantes en collega’s staan achter de hekken te kijken.”

W
De 680 meter lange baan in Rosmalen in de vorm van de letter W is voor veel coureurs een uitdaging. ,,Er zit een echte diepe chicane in. Je moet op het circuit rechts en links sturen”, aldus Eric. ,,Een mooi parcours. Ik houd van sturen. Dit is waarschijnlijk de enige baan bij de serie van zes NK wedstrijden met een rechtse bocht.”

Tricky
Volgens voorzitter Maria Schuurmans van ACC Geffen was het tot dinsdag nog niet duidelijk of het Nederlands kampioenschap dit weekeinde in Rosmalen kon worden gehouden. ,,Het was tricky”, zegt ze. ,,Vorige week stond er nog een laag van vijf centimeter water op deze baan. Gelukkig hadden we de weergoden op het laatste moment mee. Ik ben blij dat we nu toch kunnen crossen.”

Volledig scherm
Het nieuwe parcours in Rosmalen heeft veel bochten © Peter de Bruijn
Volledig scherm
De start van één van de meer dan 60 manches op het circuit © Peter de Bruijn

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.