Volledig scherm
De tijdelijke brug over de Aa. © Domien van der Meijden

Nieuwe Bartenbrug in Den Bosch niet door BAM gebouwd

DEN BOSCH - De nieuwe Bartenbrug tussen de Graafseweg en het Hinthamereinde in Den Bosch wordt niet door de BAM gebouwd. Het aannemersbedrijf is afgehaakt in de aanbesteding.

BAM was een van de vijf kandidaten voor de nieuwbouw van de brug. Het bedrijf en de gemeente hebben nog een juridische procedure lopen over het debacle met de nooit afgebouwde Bartenbrug.

De BAM was in de race voor de nieuwe Bartenbrug omdat het voldeed aan de aanbestedingsregels. In juni moest geloot worden omdat zich dertien gegadigden hadden gemeld. De BAM kwam bij de loting als tweede uit de bus.

Mobilis (Rotterdam), de combinatie Colijn-Rasenberg, Gebroeders de Koning (Papendrecht) en Kroeze infra (Beesd) zijn de overgebleven aannemers. Nog dit jaar wordt bekend wie van deze vier de Bartenbrug gaat bouwen.

Lees meer over de zaak rondom de Bartenbrug op bd.nl/bartenbrug.

  1. Nulands stel weet wat Pools gezin doormaakt

    Nulands stel weet wat Pools gezin doormaakt

    NULAND - Anne-Marie van der Doelen leeft misschien wel meer dan anderen mee met het Poolse stel met hun een week oude baby dat vorige week dakloos werd toen hun gehuurde appartement in Velddriel afbrandde. Zelf belandden Anne-Marie en haar vriend Davy Wingens zeven maanden geleden in een vergelijkbare situatie toen in Nuland hun appartement afbrandde. Dat lag boven de pizzeria aan het Prins Bernhardplein waar onbekenden vermoedelijk brand stichtten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.