Volledig scherm
De oude glorie van De Kentering. © Sophie Fleur Verbiesen

Nieuwe eigenaren beloven: De Kentering krijgt oude glorie terug

ROSMALEN - De rust is wedergekeerd in het dorp, nu bekend is dat uitbaters van Café d'n Beer aan het roer staan bij De Kentering.

Patrick Langenbach, zijn vrouw Anke en zijn broer William kennen De Kentering. En zo kwamen er de afgelopen weken al dartpanelen tevoorschijn en zijn er plannen het oude balkon in ere te herstellen. Verder zijn ze vooral bezig geweest met puinruimen en het weer aan laten sluiten van de stroom om maar iets te noemen. 

Terwijl het al gonsde van de geruchten, was het net voor kerst echt rond en zo kwam De Kentering eindelijk in handen van de in Rosmalen bekende horecamannen -en vrouw. De interesse was er al langer, maar het juiste moment nog niet. Nu merken ze al meteen dat de Rosmalenaren hun een warm hart toedragen. Het plaatsen van een foto op sociale media, zorgt al snel voor driehonderd reacties. ,,Ik denk ook niet dat de mensen en verenigingen hier weg zijn gegaan vanwege De Kentering zelf, maar meer dat ze zich niet helemaal konden vinden in hoe het er hier aan toeging."

Hoe zij het zelf zien, daar is Langenbach duidelijk over. ,,We willen de verenigingen die vertrokken zijn, weer een thuis bieden. Eigenlijk moet iedereen zich hier welkom voelen." Dat willen ze bewerkstelligen door allereerst het cafégedeelte aan te passen. ,,Dat wordt een eetgelegenheid." 

Carnaval

Voorlopig zijn ze druk met het aankomende carnaval dat zich na een onrustig jaar eindelijk weer kan vestigen in het vertrouwde honk. ,,We willen gewoon de oude glorie herstellen met veel evenementen en feesten. Het mag weer leven in de brouwerij komen." 

Of dat gaat gebeuren, kunnen ze meteen aanstaande zaterdag testen met de Nieuwjaarsreceptie van de carnavalsprins. Ook de Pronkzitting en de Kletsavond worden er weer gehouden. Voor trouwe carnavalsvierders een geruststelling. ,,De oude tijden gaan echt weer herleven."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement