Volledig scherm
De elektrische busjes zijn terug in het centrum van Den Bosch. Ze rijden om het kwartier en zijn gratis toegankelijk. © Robèrt van Lith/BD

Nieuwe route elektrische stadsbus in Den Bosch

DEN BOSCH - Er komt een ingrijpende wijziging van de route die de elektrische Arriva-bus door de binnenstad van Den Bosch rijdt. Een nieuw traject, promotie en aanpassing van de bus zelf moeten zorgen voor meer passagiers.

Arriva heeft gesproken met onder meer de gemeente, ondernemersvereniging Hartje ‘s-Hertogenbosch en de Bewonersvereniging Leefbare Binnenstad.

De elektrische bus rijdt sinds december vorig jaar vanaf het centraal station via de Vughterstraat, Wolvenhoek, Zuidwal, Parade, Sint-Josephstraat en Zuid-Willemsvaart naar het burgemeester Loeffplein. Passagiers kunnen er gratis gebruik van maken. Volgens Eef van Voorst, die spreekt namens ondernemersvereniging Hartje 's-Hertogenbosch, is er een grote kans dat de bij de aangepaste route de Parade komt te vervallen. Het is de bedoeling dat de Hinthamerstraat en de Marktstraat in de route worden opgenomen. Ook de promenade van de Hinthamerstraat kan tot de route gaan behoren.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.