Volledig scherm
De Serniorenbussen in Den Bosch voldoen aan een grote behoefte. © Stichting Seniorenbus

Nieuwe Seniorenbus mede dankzij Stichting Vrienden JBZ

DEN BOSCH - De seniorenbussen in Den Bosch zijn populair. Maar omdat ze veel kilometers draaien, zijn ze natuurlijk ook een keer op. Mede dankzij de Stichting Vrienden van het JBZ kan een nieuwe Seniorenbus worden gekocht.

De Stichting Seniorenbus ’s-Hertogenbosch  is in 2013  gestart. Veel ouderen die slecht ter been zijn, maken er in toenemende mate  gebruik van. Vaak ook om naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis te gaan. het is mede om die reden dat de stichting Vrienden van het JBZ de stichting Seniorenbus geld geeft om een nieuwe seniorenbus aan te schaffen. De nieuwe bus wordt officieel in december in gebruik genomen. De bijdrage aan de nieuwe bus past goed binnen de visie van de Vrienden, die zich richten op het vergroten van het welzijn van met name oudere patiënten en hun naasten.

Deze week ondertekenden Vrienden-voorzitter Jan-Karel van der Staay  en Frank Willekens (voorzitter Stichting Seniorenbus) het contract. Het logo van de Stichting Vrienden is nu al zichtbaar op de huidige bussen. 

De Seniorenbus rijdt in de hele gemeente  Den Boschen brengt mensen van deur-tot-deur voor een kleine vergoeding. Tijdens de rit is er altijd een bijrijder aanwezig die de ouderen kan helpen met in- en uitstappen en dragen van boodschappen.