Volledig scherm
Het logo van Dichtbij.nl © TMG

Nieuwssites van Dichtbij.nl stoppen in Brabantse steden

DEN BOSCH - De websites van Dichtbij.nl in de Brabantse steden houden er in de eerste helft van 2017 mee op. Van het personeel wordt afscheid genomen. Om hoeveel mensen het precies gaat en of er ook personeel herplaatst kan worden binnen het bedrijf, kan een woordvoerder van moederbedrijf Telegraaf Media Groep (TMG) nog niet zeggen.

Een jaar geleden werd al bekend dat de nieuwssite's van Dichtbij.nl er grotendeels mee ophielden. In onder meer de Brabantse steden Eindhoven, Den Bosch, Tilburg en Breda bleef het lokale nieuwsplatform echter nog overeind. Daar komt nu dus ook een eind aan. ,,We stoppen gefaseerd tussen 1 maart en 1 mei 2017", bevestigt de TMG-woordvoerder. Dichtbij.nl had een kantoor in Eindhoven, van waaruit ook de andere steden werden bediend.

Dichtbij.nl startte in 2011 en had als ambitie landelijk dekkend te worden. De site was in zijn geheel echter al een aantal jaar verlieslijdend, zo liet TMG eind 2015 weten. Brabant vormde daarop een uitzondering, waardoor deze platformen nog wel bleven bestaan. TMG heeft voor Brabant voorlopig ook geen andere plannen. ,,Voor dit moment denken we regionaal sterk genoeg te staan in het gebied", zegt de woordvoerder.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.