Nog één keer houdoe en bedankt voor Amadeiro XXV van Oeteldonk

DEN BOSCH - ZKH Prins Amadeiro XXV heeft even na middernacht afscheid genomen van zijn Oeteldonk. Hij was twaalf jaar prins van het pronkjuweel.  Amadeiro (Koos Woltjes) werd vannacht nog één keer toegezongen door de duizenden carnavalsvierders.

,,Houdoe en bedankt", klinkt het even na twaalven uit vele honderden kelen. Amadeiro schudt nog snel wat handen van de mensen op de eerste rij. ,,Natuurlijk is het afscheid na twaalf jaar emotioneel", zegt de Hoogheid even later. ,,Het is toch een deel van ons leven. Daar is geen twijfel over. Anderzijds is het ook tijd voor een nieuwe generatie de ruimte te geven."

,,Wat wij onze zoon willen meegeven? Het belangrijkste is de liefde. Elkaar vasthouden, inspireren en opbeuren als dat nodig is. Vooral ook veel plezier maken. Dat is waar Oeteldonk elk jaar weer over gaat."

Tekst gaat verder onder de foto

Volledig scherm
ZKH Amadeiro (links) en meneer de Adjudant zwaaien nog één keer naar de Oeteldonkers. © Peter De Bruijn
Volledig scherm
Knlllis staat nog op zijn sokkel. © Peter De Bruijn

Rond middernacht werd Knillis voor de eerste keer op een moderne manier begraven. Samen met zijn ook afscheid nemende adjudant Hertog du Bois van Amstel (Jurg Hertog) draaide ZKH Amadeiro met een grote sleutel de grote boer weer in zijn sokkel op de Markt.

Na de begrafenis werd het carnavalsmotto in Oeteldonk voor volgend jaar bekendgemaakt. Dat is 'Oeteldonk Leeft'!

De nieuwe prins Amadeiro XXVI stapt zondagochtend 3 maart 2019 voor de eerste keer op de 'stapsteen' van Oeteldonk Centraol.

Volledig scherm
Amadeiro en zijn adjudant draaien de sleutel om. © Peter De Bruijn
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Bosch