Volledig scherm
De Nederlandse vlag in de Tweede Kamer. © ANP

Nog even geen vlag in Bossche gemeenteraad, discussie gaat na de verkiezingen verder

DEN BOSCH – Uiteindelijk liet Nol Roos zich dinsdagavond door de gemeenteraad overtuigen. De fractievoorzitter van de Bossche Volkspartij trok zijn voorstel in om vanaf de raadsvergadering in december de Nederlandse vlag te laten wapperen in de Bossche raadszaal. 

En dat terwijl Roos tijdens de verdediging van zijn voorstel nog wel de driekleur in het klein op zijn desk had staan, met achter hem het borstbeeld van de koning aan de muur. Het was Ufuk Kâhya van GroenLinks die Roos uiteindelijk wist te overtuigen. ,,Als we de Nederlandse vlag hier willen laten wapperen kunnen we ook discussiëren of we de tekst van artikel 1 uit de Grondwet op een tegel in de muur moeten plaatsen.’’ 

Ook prima, als die Nederlandse vlag er maar komt, verklaarde Roos. Die nog wel opmerkte dat iedereen artikel 1 wel kent. Waarop Bram van Boven van de SP de toespeling maakte dat iedereen de Nederlandse vlag ook wel kent. 

Advies burgemeester

Burgemeester Jack Mikkers adviseerde de discussie uit te stellen,  als er na de verkiezingen in maart 2018 een nieuwe gemeenteraad zit. ,,Die nieuwe raad kan de identiteit van de komende jaren vaststellen.’’

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Motoragent vreesde voor leven bij wilde achtervolging in Den Bosch: 'Ik dacht: dit is mijn laatste uurtje’

  Motoragent vreesde voor leven bij wilde achtervol­ging in Den Bosch: 'Ik dacht: dit is mijn laatste uurtje’

  DEN BOSCH - De politie is al een week op zoek naar een man die tijdens een achtervolging in Den Bosch bewust inreed op een motoragent. Met een uitgebreide oproep doet de recherche donderdag een nieuwe poging om de dader alsnog te vinden. De aangereden motoragent raakte flink gewond bij de achtervolging. ,,Hij kwam vol gas op mij af. Ik dacht echt dat mijn laatste uur geslagen had.”
 2. Kennelijk konden M-Side en Hell Side het snel goed met elkaar vinden
  PREMIUM

  Kennelijk konden M-Side en Hell Side het snel goed met elkaar vinden

  Over de teruggekeerde euforie rond FC Den Bosch trok vorig weekeinde een donkere schaduw. De heropening van de anderhalf jaarlang gesloten gebleven Oosttribune ging gepaard met supportersgeweld. Alwéér! Gierende politieauto’s, bemand met tientallen ME’ers,raasden rond De Vliert. In het stadion bestormden aanhangers van FC Twente, gehuld met bivakmutsen, het veld om hun frustratie vanwege de nederlaag af te reageren op hekwerk en reclameborden.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch