Volledig scherm
Verkeersdrukte op de Onderwijsboulevard. © copyright Marc Bolsius

Nog meer verkeersmaatregelen Paleiskwartier in het verschiet

DEN BOSCH - Met het station, Paleis van Justitie, Onderwijsboulevard en Koning Willem I College is het al jaren keidruk in het Paleiskwartier in Den Bosch. 

En tel daar gerust de bouw van het transferium Deutersestraat en de aanleg van wegen in de nabijheid maar bij op. De gemeente heeft een paar maatregelen genomen en er staan er nog een paar op de rol.

Aan de achterzijde van het station is kort geleden op een deel van de Leeghwaterlaan eenrichtingverkeer ingesteld en is er een verkeersgeleider aangelegd. Duizenden studenten van de scholen aan de Onderwijsboulevard en medewerkers en bezoekers van het Paleis van Justitie kruisen daar al jaren de brengers en halers van mensen die in het station moeten zijn. Dat zorgde voor opstoppingen en onoverzichtelijke en gevaarlijke situaties op het kruispunt van de Leeghwaterlaan met de Magistratenlaan (parallel aan het spoor).

Campus

Op de Magistratenlaan is ook de linksafstrook naar de Hugo de Grootlaan verlengd om het verkeer minder te hinderen of te blokkeren. Dit jaar nog worden vier kruispuntplateaus op de Onderwijsboulevard zodanig aangepast dat het duidelijker moet worden dat het gelijkwaardige kruisingen zijn. Er komen extra zebrapaden op de Onderwijsboulevard en Statenlaan, hert fietspad op de Onderwijsboulevard ter hoogte van de Vlijmenseweg wordt aangepast en er komen nieuwe markeringen op de Onderwijsboulevard.