Volledig scherm

Nominatie voor vinding Heijmans

ROSMALEN - De Heijmans vinding Hydra Thermpipe, een energieboorbuis die energie ontrekt aan rioolwater, heeft een finaleplaats behaald voor de TEDxBinnenhof 2014. De stimuleringsprijs voor Nederlandse innovaties op het gebied van onder andere energiebesparing wordt 31 maart uitgereikt.

De vinding van Heijmans is een buis waarmee energie aan rioolwater onttrokken kan worden. Met 150 meter buis kunnen 100 woningen van energie worden voorzien. De ontwikkeling speelt daarmee in op waarde halen uit het hergebruik van ogenschijnlijk nutteloze materialen.

TEDxBinnenhof stimuleert Nederlandse innovaties die een oplossing bieden voor maatschappelijke problemen, zoals klimaatverandering, mobiliteit, gezondheid, duurzame energie en veiligheid. De jury, bestaande uit onder andere ruimtevaarder Andre Kuipers, selecteerde Heijmans voor de finaledag op 31 maart. Dan wordt in de Ridderzaal de prijs uitgereikt.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Het loopt de spuigaten uit met Bossche bedelaar Charlie: 'Geen reclame'
    PREMIUM

    Het loopt de spuigaten uit met Bossche bedelaar Charlie: 'Geen reclame'

    DEN BOSCH - ,,Geen reclame voor Den Bosch'', zegt een Bossche horeca-ondernemer. ,,Een storend element'', zegt Ton Kranenburg, voorzitter van ondernemersvereniging Hartje 's-Hertogenbosch. Het gaat over Charlie V. Volgens Kranenburg veroorzaakt deze 42-jarige Bosschenaar overlast bij veel horecazaken en winkels in de binnenstad. ,,We zitten er met allerlei hulpverleningsinstanties bovenop. Het loopt de spuigaten uit", zegt wijkagent Inge van Luijt.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.