Volledig scherm
Asielzoekers komen aan bij de opvanglocatie in Rosmalen. © Marc Bolsius

Noodopvang asielzoekers Autotron Rosmalen eerder leeg

ROSMALEN - De noodopvang voor asielzoekers op het terrein van Autotron in Rosmalen gaat dicht. Op 1 oktober zijn de laatste bewoners ondergebracht in reguliere opvangplaatsen, aldus woordvoerder Robert Ploeg van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers.

,,We verhuizen de mensen, de accommodatie blijft nog overeind.'' Het contract over de noodopvang tussen COA, gemeente Den Bosch en Autotron-eigenaar Libema loopt op 31 december van dit jaar af.

De eerste bewoners, mannen uit Syrië en Somalië, arriveerden begin september vorig jaar in Rosmalen. Op het hoogtepunt woonden er 500 asielzoekers in de noodopvang. Dit jaar werden er ook vluchtelingen die al een verblijfsvergunning hadden opgevangen.

Meer nieuws over de vluchtelingenopvang is te vinden op bd.nl/vluchtelingen.

  1. Sanne Kortooms droom van eerste lange speelfilm komt dichterbij

    Sanne Kortooms droom van eerste lange speelfilm komt dichterbij

    DEN BOSCH - De locatie voor de film had ze als eerste. Een afgelegen plek op een heuvel in een Noord-Frans dorpje bij Verdun aan de grens met België. Op het erf staat altijd de bijl in het hakblok. In de tuin in een hokje bovenop de beerput is de wc. ,,Ik kom daar al vanaf mijn tiende jaar, het is het huisje van een kennis", zegt Sanne Kortooms. ,,Het is een prachtige, stille plek, maar ook erg afgelegen. Ik vond het er altijd superspannend." 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.