Volledig scherm
De Parallelweg in Den Bosch. © Google Streetview

Noodopvang Parallelweg Den Bosch kost volgend jaar één ton

DEN BOSCH - De noodopvang voor uitgeprocedeerde vluchtelingen aan de Parallelweg in Den Bosch blijft open tot het Rijk nieuw beleid gemaakt heeft. De vier huizen in Boschveld zouden aanvankelijk aan het einde van dit jaar niet meer als noodopvang gebruikt worden. De PvdA en wijkbewoners wilden de opvang openhouden omdat er voor uitgeprocedeerde vluchtelingen geen alternatief is. In 2017 kost het openblijven de gemeente 100.000 euro.

Het college van B en W wilde de twintig opvangplaatsen (dag- en nachtopvang) sluiten omdat de afspraken met de wijk Boschveld tot aan het einde van dit jaar liepen. Boschveld wilde echter niets van sluiting weten. Volgens de wijkbewoners zijn veel mensen uit de groep ‘actief en een goede buur’.

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff is met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten in overleg over het regelen van opvang voor deze groep in een vijftal regionale centra. Omdat niet duidelijk is wanneer dit geregeld is, houden B en W nu de huizen open tot er regionaal of landelijk een oplossing is.

Lees meer over de opvang van vluchtelingen in de regio op bd.nl/vluchtelingen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.