Volledig scherm
Viool en celloklanken komen beter tot zijn recht. © Angela van den dungen

Nu nog betere akoestiek in de Protestante kerk Engelen

ENGELEN - Nu de restauratie van de oude Lambertus achter de rug is, komen klanken op viool en cello van componisten zoals Bach en Händel-Halvorsen nog beter tot zijn recht. Zondagmorgen opende de kerk weer voor het eerst haar deuren voor een kerstconcert.

Ewoud Mahler, topviolist in meerdere grote Europese orkesten, is wel wat gewend als het om concertzalen gaat. Hij speelde voor de vijfde keer in het kerkje, deze keer samen met cellist Martin Bungeroth. ,,Het is altijd plezierig om hier te spelen. De akoestiek en de sfeer is prima," zegt Mahler.

Verbouwing interieur
Bij de laatste verbouwing is de verwarming vernieuwd. ,,Eerst hoorde je het rondpompen van de lucht, daar zijn we nu van af en is de akoestiek nog beter geworden", vertelt vrijwilligster Youke Wychers met trots. En met een nieuwe keuken, een extra toilet, een verruimd balkon en een nieuw entree met glazen deur met kruis is deze kerk klaar voor mooie activiteiten met een 'gewijd karakter'.

De kerk leent zich naast de wekelijkse diensten uitermate goed voor kleine gezelschappen en voor andere bijeenkomsten en evenementen. Hiervoor is een groeiende belangstelling. Er vinden regelmatig burgerlijk huwelijken plaats. En door de goede akoestiek is het geliefd voor culturele evenementen.

Volledig scherm
© Angela van den Dungen