Volledig scherm
Het politiek café in een goed gevulde zaal van café Kerkzicht in Nuland. © Angela van den Dungen

Nuland wil meer sociale huurwoningen

NULAND - Het dorp Nuland wil meer sociale huurwoningen. Deze wens kwam donderdagavond als een van de belangrijkste zaken naar boven tijdens het politiek café in een goed gevulde zaal van café Kerkzicht in Nuland. Omdat er sinds 2006 niet meer gebouwd is in Nuland kijkt het dorp tegen een enorme achterstand aan.

In het bouwproject Pelgrimsche Hoeve worden 275 woningen gerealiseerd. Maar een plan voor sociale huurwoningen is er niet. De dorpsraad van Nuland hoopt dat Wooncorporatie Mooiland, na herhaaldelijk verzoek, op 3 november met een plan komt.
De Hooge Heide, zoals het zich nu laat aanzien, wordt een 'zorglandschap' met meer recreatie, horeca, eventueel ook toerisme, fietslandschap en zorginstellingen zonder omheiningen.

Sporthal
Een nieuwe sporthal is voorlopig niet haalbaar in Nuland volgens de gemeente Den Bosch. Dat heeft alles te maken met een mogelijke verhuizing van het Rodenborch College naar de Grote Wielen. Korfbalvereniging Be Quick wil in dat geval graag, van de inmiddels afgekeurde sporthal de Geer in Geffen, verhuizen naar de Hazelaar in Rosmalen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.