Volledig scherm
Geel-zwarte en rode shirts na de wedstrijd. © Peter de Bruijn

Nulandia troeft oud-profs van FC De Rebellen op conditie af

NULAND – Het eerste team van voetbalvereniging Nulandia heeft zaterdag de oud-profs van FC De Rebellen verslagen. Na twee keer 35 minuten stond er een 5-4 eindstand op het scorebord in Nuland (rust 4-1). Het winnende doelpunt werd gemaakt door aanvaller Marco van Lokven.

“Ik stond alleen voor keeper Dennis Gentenaar. Toen was het een hoekje uitzoeken”, aldus de matchwinnaar na afloop. “Het was een droom. Mooi om met mannen als Luc Nilis, Andy van der Meijde en Regilio Vrede op het veld te staan. Je ziet dat die mannen gemakkelijk kunnen voetballen. We hebben het vooral gewonnen op conditie. We hebben De Rebellen flink laten lopen en dat met deze temperatuur.”

“De voetballers van Nulandia waren fanatiek. Het was pittig tegen deze derde klassers; één van de betere teams waar we tegen hebben gespeeld”, aldus Andy van der Meijde. Hij is populair. De oud-international wordt enkele tientallen keren met mobieltjes vastgelegd. “Ik ben mezelf gebleven; denk dat de mensen dat waarderen.”

FC De Rebellen speelt een groot deel van het vriendschappelijke duel met 12 tegen 11 Nulandiaspelers. ‘De twaalfde man’ is dit keer niet het publiek, maar zijn Mark Roovers en Nard Sommers uit Nuland. De vrienden betaalden 2 keer 300 euro voor voetbalvereniging de club Nulandia om hen met FC De Rebellen te zien voetballen. “Ik kan niet voetballen; nooit gedaan”, bekent Nard. “Het was zeker een aparte ervaring. Ik denk dat mijn vrienden een leuke middag hebben gehad.”

Volledig scherm
De spelers komen onder aanvoering van oud-scheidsrechter Roelof Luinge het veld in Nuland op. © Peter de Bruijn
Volledig scherm
Andy van der Meijde was de meest populaire voetballer bij de jeugd. © Peter de Bruijn
  1. Twijfels rondom heftig rukwindfilmpje: 'Ik denk dat het in scène is gezet'

    Twijfels rondom heftig rukwindfilmpje: 'Ik denk dat het in scène is gezet'

    DEN BOSCH – Bijna iedere Nederlander heeft ‘m wel voorbij zien komen: een filmpje van een man die met hoge snelheid wordt meegesleurd door een windvlaag in Den Bosch. Veel mensen zeggen medelijden te hebben met deze pechvogel, maar er zijn ook andere geluiden: is deze valpartij wel het gevolg van pech? Of zit er meer achter? Het BD vroeg het aan stuntmannen die ervaring hebben met het uitvoeren van spectaculaire acties.
  2. Voorstelling Sam van Lucas de Man stelt opnieuw heilige huisjes ter discussie

    Voorstelling Sam van Lucas de Man stelt opnieuw heilige huisjes ter discussie

    DEN BOSCH - Wat drijft mensen? Wie zijn we? Waar willen we heen? Theatermaker Lucas de Man is voortdurend op zoek naar de identiteit van mensen, waarbij vooroordelen zoveel mogelijk overboord moeten worden gegooid. Na zijn project met de varkensboeren in Wij Varkenland zijn nu de bankiers aan de beurt. De monoloog Sam, voor en over medewerkers van de Rabobank, speelde zich donderdagavond in de Verkadefabriek voor het eerst in een niet-besloten omgeving af.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.