Volledig scherm
Still uit de undercoverbeelden. © Animal Rights

NVWA legt Rosmalense nertsenfokker boete op na mishandeling

ROSMALEN - Nertsenfokker Rios Mink in Rosmalen krijgt een boete van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Aanleiding is de video die vorige maand opdook, waarin medewerkers van het bedrijf met nertsen gooiden en smeten.

Hoe hoog de boete wordt, is nog niet bekend. De NVWA geeft zelf geen informatie prijs over individuele zaken, maar gaf wel een summiere reactie aan degene die aangifte had gedaan van de mishandeling, raadslid Judith Hendrickx van de Bossche Groenen. "Naar aanleiding van de filmbeelden is een inspectie uitgevoerd door de NVWA. Op grond van de bevindingen wordt door de NVWA een boeterapport opgemaakt", staat daarin te lezen.

Bij Rios Mink zelf was deze week nog niets bekend over een boete. "We hebben de inspecteurs toegelaten en uitgelegd wat onze kant van het verhaal is", zei een woordvoerder.

Animal Rights heeft vorige week undercoverbeelden gemaakt van het vergassen van nertsen op bontfokkerij Rios Mink in Rosmalen. Activisten zaten verscholen achter de schutting van de fokkerij en keken door een gat in de omheining. Zij filmden hoe op brute wijze nertsen in de gaskist gesmeten werden. Steun ons om dit bruut geweld tegen dieren te stoppen. https://www.animalrights.nl/doneren

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.