Volledig scherm
Obri Prijs (10) en Javi Koks (10). © Daphne van Breemen

Obri en Javi als 10-jarige chef-koks tijdens Keukenbazenbattle Den Bosch

DEN BOSCH - Koken alsof je zelf chef-kok bent. Obri Prijs (10) en Javi Koks (10) uit Haarsteeg doen het zaterdag op de Keukenbazenbattle van AgriFood Capital op het Koning Willem I College in Den Bosch. De jongens krijgen hulp van chef-kok Hans de Kruijf uit Drunen.

Het drietal heeft tot 21.00 uur vanavond de tijd om hun driegangenmenu, bestaande uit een tomatensoep vooraf, spaghetti bolognese als hoofdgerecht en tiramisu als nagerecht, op tafel te zetten voor de gasten. Het meeste werk is voor de jongens. De Kruijf mag alleen maar helpen. Ze koken voor de Heusdense Locoburgemeester Van Engeland, sponsoren, de ouders en de jury. Die zal in een aparte kamer van de gerechten proeven. De winnaars krijgen een kijkje achter de schermen bij 24 Kitchen, een kookboek en de burgemeester van de gemeente mag zich een jaar lang smaakburgemeester noemen. Obri: "Ik doe mee voor de eer." Javi: "En ik voor de lol!"

Aan de wedstrijd, die voor het tweede jaar georganiseerd wordt door AgriFood Capital, doen achttien gemeenten uit de regio Noord-Oost-Brabant mee. Het zijn allemaal kinderen die van koken houden. De wedstrijd is bedoeld om kinderen te leren waar eten vandaan komt.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.