Volledig scherm
't Oude Theater aan de Bram van den Berghstraat in Oss. Hier zou het te bouwen kantoor voor de ODBN worden gerealiseerd, maar de organisatie concentreert zich nu in Den Bosch. © Google Street View

ODBN kiest voor één vestiging in Den Bosch

DEN BOSCH - Ondanks een vet aanbod vanuit de gemeente Oss kiest de ODBN er voor om zich in Den Bosch te concentreren.

De Omgevingsdienst Brabant-Noord (ODBN) verleent vergunningen en houdt toezicht in opdracht van zestien gemeenten en de provincie. De dienst doet bijvoorbeeld milieucontroles en treedt op bij stank- of geluidsoverlast. De ODBN heeft nu nog twee vestigingen, maar wil zich graag concentreren op één plek. Net als twee Bossche partijen deed het Osse college een bod om de dienst binnen te hengelen.

Oss bood aan om het voormalig belastingkantoor aan de Lievekamplaan voor een miljoen euro te vertimmeren naar de wensen van de ODBN. Vervolgens mocht de dienst zich er drie jaar lang voor niks vestigen. Zolang de omgevingsdienst daarna maar voor minstens tien jaar naar een nieuw te bouwen kantoor in de Osse spoorzone zou trekken.

Marnix Bakermans, behalve burgemeester van Landerd ook voorzitter van het dagelijks bestuur van de ODBN, licht de keuze voor Den Bosch in een persbericht toe. ,,De keuze voor De Vliert is logisch. Deze locatie voldoet aan zo goed als alle eisen. Er worden nog maatregelen getroffen om het pand nog duurzamer te maken. Dat past ook bij ons als Omgevingsdienst. Deze oplossing is veel goedkoper dan wat we nu betalen aan huisvesting. Voor de ontwikkeling van de organisatie, die dit jaar vijf jaar bestaat, helpt het wanneer alle medewerkers op één locatie gehuisvest worden”.