Volledig scherm
In het woonwagencentrum aan de Deutersestraat werd in 2013 een massale inval gehouden. © Marc Brink

OM eist 21 maanden cel tegen Bosschenaar voor witwassen

* UPDATE 14.50 UUR * DEN BOSCH - 21 maanden cel. Die straf heeft het Openbaar Ministerie dinsdagmiddag geëist tegen een 36-jarige bewoner van Den Bosch voor witwassen. De man is de eerste van de in totaal 25 verdachten die in 2013 zijn opgepakt bij een massale inval in het woonwagencentrum aan de Deutersestraat.

Volgens de officier van justitie maakte de 36-jarige 'astronomische winst' met drugshandel en liet met het illegaal verkregen geld onder meer een kapitale villa met garage bouwen.

De verdachten staan vanaf dinsdag tot en met 1 december verspreid over acht dagen terecht in Den Bosch. De eerste gedaagde, de 36-jarige Bosschenaar, zou een bedrag van anderhalf miljoen euro hebben witgewassen. De verdachte wordt terzijde gestaan door advocaat Jan-Hein Kuijpers.

Inval
Bij de inval door het Integraal Afpakteam Brabant, waarbij 300 mensen waren betrokken, werden 23 volwassenen en 6 kinderen van het woonwagencentrum gehaald. Uiteindelijk zijn zestien volwassenen aangehouden op verdenking van 'witwassen'. Nader onderzoek leidde tot meer aanhoudingen.

De uitspraak volgt in januari. Dat gebeurt nadat de 24 overige verdachten ook terecht hebben gestaan.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.