Volledig scherm
In het woonwagencentrum aan de Deutersestraat werd in 2013 een massale inval gehouden. © Marc Brink

OM: Geen misstanden bij inval woonwagencentrum in Den Bosch

DEN BOSCH - Bij de grote inval drie jaar geleden op het woonwagencentrum aan de Deutersestraat in Den Bosch heeft de politie zich volgens het Openbaar Ministerie niet misdragen zoals enkele bewoners beweren. Dat zei officier van justitie Willem Bos deze week tijdens een zitting waarbij een bewoner terecht stond voor witwassen van anderhalf miljoen euro.

Bos verwees naar een advertentie die namens bewoners van het woonwagencentrum was geplaatst in de Bossche Omroep na de inval. In de advertentie werd de actie omschreven als een ‘regelrechte stigmatiserende pr-stunt van justitie op woonwagencentrums’.

Ten onrechte
Er was te lezen dat ‘invallers’ over bedden en matrassen hadden geplast. „Er zou zijn geschopt, geslagen en gediscrimineerd. Maar daarvan is ons niets gebleken”, aldus Bos. Hij zei zich te realiseren dat de inval ‘een bijzonder onaangename ervaring moet zijn geweest’. „Maar men heeft de politie ten onrechte in een kwaad daglicht gesteld.”

Volgens hem hebben klagende bewoners geen gebruik gemaakt van de gelegenheid om de vermeende misstanden toe te lichten. Dat zou ook gelden voor een bewoner die zei dat een agent hem losse tanden had bezorgd.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.