Bewoners uit Empel zijn tegen zorgcentrum op de Breeakkers in Empel.
Volledig scherm
Bewoners uit Empel zijn tegen zorgcentrum op de Breeakkers in Empel. © Tom van der Meer

Omwonenden naar Raad van State tegen plan woonzorgcomplex in Empel

EMPEL - Bewoners van Breeakkers, Vogelwikke en Doornkampsteeg in Empel hebben bij de Raad van State hoger beroep aangetekend in de zaak rond de plannen voor de bouw van een woonzorgcentrum voor dementerende ouderen. Dat laat aanvoerder en oud-gemeenteraadslid voor de SP Ellen Pauel vrijdag 9 december weten.

Het plan voor de bouw van het zorgcentrum aan de Breeakkers is van zorginstelling Freya en vastgoedontwikkelaar Amvest. De projectontwikkelaar wil in Empel een woon- en zorgcomplex te realiseren voor maximaal twintig dementerende ouderen. B&W en de gemeenteraad van Den Bosch staan achter dat plan.

De rechtbank van Den Bosch heeft op 1 november het beroep tegen de vergunning afgewezen. De groep van bijna vijftien bewoners vindt dat de rechtbank ten onrechte niet of nauwelijks is ingegaan op de bezwaren van de omwonenden. De bewoners hebben daarom bij de Raad van State een extra termijn gevraagd en gekregen om het beroep nader te kunnen aanvullen.

De bewoners hebben eerder al aangegeven dat ze niet tegen een woonzorgcentrum voor dementerende bejaarden zijn, maar ze verwijten de gemeente Den Bosch dat die geen rekening heeft gehouden met gewekte verwachtingen en met hun belangen.