Volledig scherm
Foto ter illustratie, dit zijn dus niet de oplichters © Lex van Lieshout

Onbetrouwbare dakdekkers actief in Den Bosch, politie waarschuwt voor oplichting

DEN BOSCH - In Den Bosch zijn deze week dakdekkers actief geweest die zich schuldig maken aan oplichting. De politie waarschuwt inwoners met een bepaald bedrijf niet in zee te gaan. Opvallend is dat de politie het bedrijf met de volledige naam noemt.

Bewoners van de Smirnoffstraat in Den Bosch werden maandag met een onbetrouwbare dakdekker geconfronteerd. Hij gaf bij verschillende huishoudens aan dat de dakpannen van de woning niet goed lagen en dat daardoor de nok van het dak instabiel zou zijn. 

De politie rekent erop dat deze dakdekker onzin verkoopt. Uiteindelijk trapte een bewoner in het verhaal en maakte hij een bedrag van bijna vijfhonderd euro over aan de dakdekker. Volgens de politie zijn er van dit bedrijf over het land meerdere meldingen van oplichting binnengekomen.

Advies

De kans dat de bewoner het geld terugkrijgt, is klein. ,,Op het moment dat u zelf in zee gaat met een dergelijk bedrijf en niet voorafgaand een prijs afspreekt, is het haast onmogelijk om de betaalde gelden terug te krijgen", waarschuwt de politie.

,,Indien er iemand met een dergelijk verhaal bij u aan de deur komt, neem dit dan ter kennis aan en schakel een erkend en legitiem bedrijf in." 

Een woordvoerder van het dakdekkersbedrijf was woensdag niet bereikbaar voor commentaar. Om die reden is besloten de naam van het bedrijf niet te noemen.