Volledig scherm
© Thinkstock

Onderhoud in de wijk; wat kan de Bosschenaar zelf doen?

DEN BOSCH - Door bezuinigingen en minder subsidies moeten Bosschenaren meer doen aan het onderhoud in de wijk, zo ziet de gemeente graag.

Het idee werd dinsdag besproken in de raadscommissie Ruimtelijke Ontwikkelingen en Beheer. In meerdere gemeenten doen burgers al meer zelf. Zo moeten inwoners van Venlo zelf zorgen voor het verwijderen van zwerfvuil en moeten inwoners in Breda zelf zorgen voor 'kleur en fleur' in de wijk, als ze dat willen. Ook is in meerdere gemeenten het beheer, plaatsen en onderhoud van speeltoestellen uitbesteed aan bewoners.

Hoe kijkt u aan tegen deze vorm van de 'participatiesamenleving'? Welke taken denkt u dat wijkbewoners zelf kunnen? Vreest u een vervuilde wijk, of juist meer saamhorigheid? Of betaalt u liever meer belasting om de openbare ruimte op hetzelfde niveau te laten?

Reageer onder dit artikel of stuur een reactie door te mailen naar de redactie.

  1. FAQ Festival brengt hart van liefhebber elektronische muziek op hol

    FAQ Festival brengt hart van liefhebber elektronische muziek op hol

    DEN BOSCH - De negende editie van het (unieke) driedaagse FAQ Festival heeft tot nu toe al diverse hoogstandjes op het gebied van elektronische muziek gebracht. Wat eveneens opvalt is dat de geëtaleerde 'geluidscollages' door menigeen als inspirerend en horizonverbredend wordt ervaren. Vrijdagavond was het allemaal te doen in Willem Twee Concertzaal, waar het publiek liefst drie smakelijke hoofdgerechten kreeg voorgeschoteld.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.