Volledig scherm
De kruising waar het ongeluk op 28 oktober 2015 gebeurde. © Google Streetview

Onderzoek ongeluk met fietsers in Engelen na een jaar bijna klaar

ENGELEN - Het onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM) naar de precieze toedracht van het ongeluk op 28 oktober 2015 op de kruising van de Haverlij en de Beverspijken in Engelen, is volgens een woordvoerster van het OM in een ‘afrondende fase’. Bij het ongeluk raakten twee meisjes gewond.

Het is onduidelijk of wordt overgegaan tot vervolging van de vrachtwagenchauffeur die de twee fietsende meisjes (14 en 15) schepte. De politie verrichtte na het ongeluk onderzoek naar onder meer de snelheid waarmee de chauffeur reed en informeerde daar het OM over.

Geen nadere mededelingen
Zowel de politie als het OM doen geen nadere mededelingen. „De uitkomsten communiceren wij eerst met de betrokkenen”, aldus een woordvoerster van het OM donderdag. Volgens haar heeft een van de meisjes over het ongeluk gesproken met een officier van justitie.

Verlaging maximum snelheid
De Bestuursraad Engelen Bokhoven pleit al jaren tevergeefs voor verlaging van de maximum snelheid van 80 naar 50 kilometer per uuir. Na het ongeluk laaide de discussie erover opnieuw erover opnieuw op.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.