Volledig scherm
Eugène Goossens krijgt de prijs, toegangskaarten voor Madurodam, overhandigd door initiatiefnemers Tessa en Rolf voor zijn winnende ontwerp. © prive

Ontwerp met schoolbieb en brievenbus wint game in De Slagen en De Rompert

DEN BOSCH - Een ontwerp met onder meer een schoolbieb, brievenbus en meer voorzieningen voor kinderen in de wijk heeft een wedstrijd gewonnen waarin bewoners in een game hun eigen buurt konden vormgeven.

Eugène Goossens had het ontwerp gemaakt in het spel. Hij ziet graag 'meer algemene voorzieningen zoals een bioscoop en een museum' in de Slagen en de Rompert, zo blijkt uit zijn ontwerp. ,,Daarnaast zou ik graag willen dat er bij de schoolbieb, ook een uitleenpunt komt voor volwassenen. Niet erg moeilijk te realiseren lijkt me aangezien de hele infrastructuur al aanwezig is. Een buurthuis voor ouderen en jonge gezinnen om elkaar in de wijk te treffen en een kopje koffie te drinken lijkt mij ideaal. We zouden dat eventueel kunnen combineren met de buurttuin", zo vertelt Goosens. 

De Bouw-je-eigen-buurtgame was een groot succes en laat zien waar behoefte aan is in de wijk, zo vertellen initiatiefnemers Tessa Peters en Rolf van Boxmeer. Bewoners willen graag meer groen en natuur, zo zagen Peters en Van Boxmeer. ,,In totaal werd meer dan 300 keer groen toegepast. Op dit moment is het groen van de wijk vooral geconcentreerd in het Rompertpark. In de game werd er door buurtbewoners door heel de buurt groen toegepast. Dat werd gedaan in de vorm van bloembakken, door heggen voor huizen, door bomen en door hele parken in de buurt te situeren". 

Wat verder opviel uit de binnengekomen ontwerpen is dat er best veel behoefte blijkt te zijn aan meer commercie en meer recreatie zoals een buurtcafé of buurthuis, vertellen de initiatiefnemers.