Volledig scherm
© Dirk Jan Gjeltema

Onverwacht stoepkrijtverbod in APV Den Bosch leidt tot vragen CDA

DEN BOSCH - Na commotie over een stoepkrijtverbod in een aantal gemeenten, waaronder Boxtel, sloeg de CDA-fractie van Den Bosch de algemene plaatselijke verordening (apv) er even op na: er zal toch geen stoepkrijtverbod zijn in Den Bosch? Dat blijkt wel het geval te zijn volgens de fractie, en die wil numiddels vragen  dat het betreffende artikel in de apv wordt aangepast om stoepkrijten officieel weer mogelijk te maken.

In artikel 2:12, lid 2b van de apv staat volgens de fractie: ,,Het is verboden zonder schriftelijke toestemming van de rechthebbende op de weg of op dat gedeelte van een roerende of onroerende zaak die vanaf de weg zichtbaar is met kalk, krijt, teer of een kleur of verfstof een afbeelding, letter, cijfer of teken aan te brengen of te doen aanbrengen."

Bij een strikte interpretatie zou dat artikel in de apv van Den Bosch volgens het CDA betekenen dat kinderen eerst schriftelijke toestemming aan de gemeente moeten vragen als ze met krijt een tekening op de openbare stoep willen maken. En dat geldt ook voor schoolpleinen en kinderspeelplaatsen.

Gemeenteraadslid Marianne van de Sloot diende de vragen over het stoepkrijtverbod namens de CDA-fractie schriftelijk bij het het college van B en W in.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.