Volledig scherm
Erna Hooghiemstra. © Marc Bolsius

Onzekerheden horen bij het leven

DEN BOSCH - Kijk eens door andermans ogen naar de stad en de samenleving. Dit doet het Brabants Dagblad in een serie rondom het Oog-project van stadskunstenaar Lucas De Man. Deel drie: een interview met Erna Hooghiemstra.

Zekerheid van de wieg tot het graf bestaat niet meer. Zo die er al ooit geweest is. Mensen moeten weer meer zelf doen, de verantwoordelijkheid dragen voor hun eigen leven en soms ook voor dat van hun ouders of de buurman. Voor Erna Hooghiemstra, lector Jeugd, Gezin & Samenleving van Avans Hogeschool in Den Bosch, is denken en spreken over deze ontwikkelingen dagelijkse kost. Ze is als onderzoeker nauw betrokken bij de overgang van de zorg van Rijk en provincies naar gemeenten. Een lastige zaak.

Voor meer nieuws, achtergronden, foto's en video's: bd.nl/oog. De vorige interviews in deze reeks waren met burgemeester Ton Rombouts, artistiek leider Madeleine Matzer en zakenvrouw Claudia Zwart.

Het interview met Erna Hooghiemstra kunt u teruglezen via Blendle (prijs 20 cent).

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Opgelucht Flik-Flak wil beheer Bossche turntempel zelf blijven doen
  PREMIUM

  Opgelucht Flik-Flak wil beheer Bossche turntempel zelf blijven doen

  DEN BOSCH - Enorm opgelucht, maar ook erg geschrokken. Algemeen directeur Wendy Vos van stichting Flik-Flak was er maandagavond duidelijk over. ,,Wij zijn blij dat de gemeente de accommodatie overneemt van de Stichting Accommodatie Flik-Flak, maar zijn geschrokken dat de gemeente ook het beheer van de turnhal overneemt. Dat willen we niet’’, hield Vos de Bossche politici voor tijdens de bijeenkomst Informeren en ontmoeten.
 2. Tóch weer gesprek over winterevenement op Parade; na overleg met burgemeester Mickers

  Tóch weer gesprek over wintereve­ne­ment op Parade; na overleg met burgemees­ter Mickers

  DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch en ondernemers uit de Bossche binnenstad gaan de komende dagen tóch weer aan tafel met initiatiefnemers die rond de feestdagen een winterevenement op de Parade wilden houden. Nu er nog geen evenement is en Joris’ kerstboom ook niet op de Parade komt te staan, wordt na hevige kritiek uit onder meer de politiek en de horeca halsoverkop gezocht naar een alternatief.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.