Volledig scherm
© Marc Bolsius

Ook geen Bosch Parade in 2018

DEN BOSCH – De organisatie van de Bosch Parade slaat na dit jaar ook de editie van 2018 over. Noodgedwongen, omdat Stichting Tijdvaarders zich onvoldoende (financieel) gesteund voelt door de gemeente en de Stichting Jeroen Bosch 500

,,Wij vragen niet om meer geld, maar moesten voor 1 oktober van dit jaar wel duidelijkheid hebben over de afspraken die gemaakt zijn. Het feit dat JB 500 het laat afweten en zich niet echt ingezet heeft om de Bosch Parade overeind te houden voelen wij als een nekslag, als een dolksteek in de rug’’, geeft zakelijk leider Marc Eysink Smeets van de Bosch Parade aan.

Klaar

Om de culturele vaartocht over de Dommel voor Den Bosch te kunnen behouden, is door het bestuur van de Tijdvaarders en de projectleiding van de Bosch Parade aan de gemeente gevraagd om in januari 2018 duidelijkheid te geven over de gemeentelijke bijdrage voor 2019. En moet voor de organisatie in januari 25.000 euro (van de toegezegde 100.000 euro) beschikbaar zijn om de voorbereidingen voor 2019 te starten. ,,Als dat in januari niet gebeurt, is het klaar en komt er helemaal geen Bosch Parade meer. Dan verliest de stad iets unieks’’, schetst creatief leider Miesjel van Gerwen de toekomst.

Quote

Als dat in januari niet gebeurt, is het klaar en komt er helemaal geen Bosch Parade meer. Dan verliest de stad iets unieks

Creatief leider Miesjel van Gerwen

De laatste Bosch Parade dateert van mei 2016, tijdens het Jeroen Boschjaar. De vaartocht ging vanwege bezuinigingen dit jaar niet door. Voor de editie in 2018 zou de gemeente 100.000 euro subsidiëren en zou er 100.000 euro komen uit de opbrengst van de Stichting Jheronimus Bosch 500. De Tijdvaarders vroeg in september aan burgemeester Ton Ron Rombouts en cultuurwethouder Huib van Olden een garantstelling van 100.000 euro omdat de beloofde bijdrage van JB500 onzeker is. En de organisatie vroeg aan de gemeente om een voorschot van 25.000 van de toegezegde 100.000 euro om verder te kunnen met de organisatie voor 2018.

Deadline

Voor de Tijdvaarders was 1 oktober een deadline, maar omdat de gemeenteraad pas op 14 november over de garantstelling een beslissing neemt en er onduidelijkheid blijft bestaan of de 25.000 euro voorschot er komt is besloten om ook 2018 over te slaan. 

  1. Moskeeën in Tilburg en Den Bosch gefinancierd vanuit Saudi-Arabië

    Moskeeën in Tilburg en Den Bosch gefinan­cierd vanuit Sau­di-Ara­bië

    BREDA - Zeker 30 islamitische organisaties in Nederland, waaronder de Islamitische Stichting voor Opvoeding en Overdracht van Kennis en de Stichting Moslim Wereld Liga Nederland in Tilburg, hebben de afgelopen jaren financiering aangevraagd in conservatieve Golfstaten of hebben daadwerkelijk geld ontvangen uit deze landen. Het gaat om miljoenen euro's uit Koeweit en Saudi-Arabië. Dit blijkt uit informatie waar NRC en Nieuwsuur maandag over berichten. De informatie is door de overheid jarenlang geheim gehouden, maar NRC en Nieuwsuur hebben er de hand op weten te leggen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.