Volledig scherm
Een nerts © commons.wikipedia.org

Ook tweede nertsenfokkerij in gemeente Den Bosch moet mogelijk dicht

DEN BOSCH - Na Rios Mink in Rosmalen is er opnieuw discussie rond een nertsenfokkerij in de gemeente Den Bosch. De gemeente zou dreigen het huurcontract met fokker Theo Veenhuis op te zeggen, omdat ze niet langer wil faciliteren in het fokken van nertsen. Dat kon de gemeente woensdag nog niet bevestigen, maar volgens Veenhuis wordt al een paar maanden gedreigd met sluiting van het bedrijf.

Veenhuis zit al sinds 1992 aan de Horziksestraat, in de Dungense Polder, maar verkocht zijn boerderij in 1999 aan de gemeente. Die wilde op die plek een industrieterrein beginnen. Maar omdat dat er nooit kwam huurde de fokker de grond van de gemeente. Iedere zes jaar werd dat zonder problemen verlengd, maar dit jaar kreeg Veenhuis plotseling te horen dat de gemeente van hem af wil.

De fokker accepteert dat niet en dreigt met een rechtszaak. Er volgt nog een gesprek tussen hem en de gemeente, maar Veenhuis heeft daar weinig vertrouwen in. "Als ik dit de fokkerij moet sluiten ben ik de helft van mijn bedrijfsvoering kwijt." Naast de vestiging in Den Bosch, met 2360 moedernertsen, heeft Veenhuis nog een bedrijf in Luyksgestel.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.