Volledig scherm
© Chris Korsten

Op de versiertoer tijdens zwemfeestje in Sportiom Den Bosch

DEN BOSCH - In het subtropisch zwemparadijs AquaFun in het Sportiom in Den Bosch had zaterdagavond voor het eerst een zwemfeestje plaats, onder de naam Aquavaganza. Extravagant. Dit was in principe alleen bedoeld voor zowel hbo- als wo-studenten.

In het Turtle Bay kinderbad was het - met een drankje in de hand - goed toeven, vond ook Fabiane Rodrigues Cavalcante(21) uit Eindhoven. ,,Het maakt mij niet zoveel uit of dit een kinderbad is of niet. Het belangrijkste is dat je in het water ligt! Het is écht relaxed om hier met vrienden wat te chillen", onderstreepte ze. In hetzelfde badje een paar meter verderop trapte haar stadsgenoot Martijn Noordhof lol met vrienden. ,,We hebben zojuist een emmer met gintonic besteld. Leuk om met z'n allen uit zo'n emmertje te drinken. Komt wellicht omdat we dit niet elke dag doen."

Versieren
Jif Quist, eveneens afkomstig uit Eindhoven, was vooral in en rondom het golfslagbad te signaleren. Op zijn kruin rustte een roodkleurige piratenhoed, een aandenken van een vorig feest van Aquavaganza dat zich overigens afspeelde in het Eindhovense bad De Tongelreep. ,,In het water maak je over het algemeen een stuk makkelijker contact dan op het land. Het is tevens een ideale playground om wat meiden te versieren. Het is niet allemaal zo opgefokt, alles verloopt lekker spontaan", glunderde Quist. ,,Het geschetste beeld klopt denk ik wel. De sfeer is behoorlijk knus, en dan is het niet vreemd dat het een uit het ander voortvloeit", concludeerde Sjors Braam namens de organiserende studentenvereniging Wassadamo uit Eindhoven.

Vanuit een stand die zich boven op een rots bevond, waren gedurende de avond verschillende DJ's actief. Muziekstijlen als groovy house, deephouse en electro house passeerden de revue.

Volledig scherm
© Chris Korsten
Volledig scherm
© Chris Korsten
Volledig scherm
© Chris Korsten
Volledig scherm
© Chris Korsten

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.