Volledig scherm
Milan Coppens ambieert in de toekomst een baan als verpleegkundige, het liefst in het verre buitenland. © Chris Korsten

Open Dag Koning Willem I College Den Bosch trekt duizenden bezoekers

DEN BOSCH - Bij de jaarlijkse Open Dag van het Koning Willem I College in Den Bosch worden zaterdag - verdeeld over 9 locaties - circa 13.000 bezoekers verwacht. Voor het leeuwendeel gaat het om toekomstige leerlingen, die veelal in gezelschap van hun ouders verkeren.

Op de school aan de Vlijmenseweg lopen hele hordes af en aan, op zoek naar uiteenlopende informatie over de gewenste studierichting(en). Een van de hoofdopleidingen die stevig in trek blijkt te zijn, is de Middelbare Horeca School. ,,Studenten worden hier niet alleen opgeleid tot kok en gastheer/vrouw maar ook tot manager en ondernemer in de horeca", vertelt de afdelingsdirecteur Marc Raaijmakers. ,,In totaal beschikken we op deze locatie over vier verschillende restaurants, met inbegrip van het personeelsrestaurant La Cantina. Ideaal om zo met de belangrijkste aspecten uit de dagelijkse praktijk aan de slag te gaan. Het ervaren van de stress waarmee je in de horeca vrijwel zeker te maken krijgt, is slechts een voorbeeld. Wat nog niet betekent dat je als ober moet gaan rennen."

Chef-kok Marino de Bruijn voegt hier direct aan toe dat er ook volop aandacht wordt geschonken aan items als gezondheid en duurzaamheid. ,,We stimuleren bijvoorbeeld om zo weinig mogelijk vlees weg te gooien. Varkenswangetjes of varkensnek, om maar iets te noemen, verdienen eveneens een plekje op de menukaart", aldus De Bruijn. Bij de opleiding Assistenten Gezondheidszorg loopt eerstejaars student Janne Verbruggen(16) uit Erp rond om iets te vertellen over haar leservaringen. ,,Ik doe de opleiding Tandartsassistent. Best pittig allemaal, maar het is te doen. Als ik straks met deze opleiding klaar ben, wil ik graag verder studeren. Ja mondhygiënist, dat lijkt me wel iets", grinnikt Verbruggen. De Open Dag duurt tot 16.30 uur.

Volledig scherm
Chef-kok Marino de Bruijn. © Chris Korsten
Volledig scherm
Bij de opleiding Verpleging & Verzorging wordt niet alleen geoefend met poppen maar ook met mensen. © Chris Korsten
Volledig scherm
Janne Verbruggen maakt een afdruk van een gebitsmodel. Lonneke Weijers fungeert als patiënt. © Chris Korsten

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.