Volledig scherm
Het bij nader inzien te dure ontwerp voor een nieuwe theater in Den Bosch.

Openbare bijeenkomst nieuwbouw Theater aan de Parade in Den Bosch

DEN BOSCH – Het college van B en W in den Bosch houdt op donderdag 13 april een openbare informatiebijeenkomst over de besluitvorming over de nieuwbouw van het Theater aan de Parade. 

Tijdens die bijeenkomst (vanaf 19.30 uur in het Bestuurscentrum) wordt op ook op hoofdlijnen ingegaan op enkele cijfers die van belang zijn voor het uiteindelijke raadsvoorstel in juli.  Cultuurwethouder Huib van Olden geeft informatie over de aanbestedingsprocedure en schetst wat er na het besluit (in 2013) om een nieuw theater te bouwen is gebeurd. Bij de bijeenkomst is ook een vertegenwoordiger van ZRI aanwezig, dit bureau heeft de aanbesteding voor de nieuwbouw begeleid.

Volledig scherm
Cultuurwethouder Huib van Olden, verantwoordelijk voor de nieuwbouw van het Theater aan de Parade. © marc bolsius

Het Brabants Dagblad meldde vorige week dat de nieuwbouw waarschijnlijk rond de zeventig miljoen euro gaat kosten. Twee van de vijf door de gemeente geselecteerde aannemers kwamen uiteindelijk met een prijs: BAM zou het nieuwe theater kunnen bouwen voor 66 miljoen euro, Ballast Nedam voor vier miljoen meer. Onder meer de sloop van het theater, een fikse post onvoorzien, voorbereiding  en uitvoering maken het theater duurder.

De gemeenteraad reserveerde voor de nieuwbouw vijftig miljoen euro en gaf daarbij aan dat nieuwbouw maximaal 55 miljoen euro mocht kosten (prijspeil 2013). 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.