Vincent van Gogh (1853-1890), Stilleven met flessen en schelp, herfst 1884, olieverf op doek op paneel, 31,8 x 41,3 cm, collectie Het Noordbrabants Museum, 's-Hertogenbosch.
Volledig scherm
Vincent van Gogh (1853-1890), Stilleven met flessen en schelp, herfst 1884, olieverf op doek op paneel, 31,8 x 41,3 cm, collectie Het Noordbrabants Museum, 's-Hertogenbosch. © Marjo van de Peppel-Kool

Opnieuw een Van Gogh van 2,5 miljoen naar Noordbrabants Museum in Den Bosch

DEN BOSCH - Het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch heeft het schilderij 'Stilleven met flessen en schelp' verworven. Dit uit 1884 daterende werk van Vincent van Gogh (1853-1890) bevond zich tot op heden in buitenlands particulier bezit.

0 reacties

  1. Doedelzakken schallen over begraafplaats Orthen:  eerbetoon voor Spaanse Griep-slachtoffer Gilbert McMicking
    VIDEO

    Doedelzak­ken schallen over begraaf­plaats Orthen: eerbetoon voor Spaanse Griep-slachtof­fer Gilbert McMicking

    DEN BOSCH - De gewijde stilte op begraafplaats Orthen werd zondagochtend verbroken door de martiale klanken van doedelzakken. Het vormde een indrukwekkend saluut aan Gilberg McMicking, de Britse militair die als gevangene van de Duitsers in de Grote Oorlog niets van de strijd meekreeg. Uitgerekend vandaag honderd jaar geleden, op Wapenstilstandsdag, overleed hij in Den Bosch aan de Spaanse Griep.