Volledig scherm
Een deel van de plantekening van Willemspoort, met daarop de bezoekersparkeerplaatsen. Zoals in het Stedenbouwkundig Plan is opgenomen. © Ontwikkelingsmaatschappij Willemspoort Middengebied B.V.

Opnieuw problemen rond bezoekersparkeerplaatsen in Willemspoort Den Bosch

DEN BOSCH – Bewoners van drie appartementengebouwen in Willemspoort voelen zich zwaar geschoffeerd. Opnieuw staan de aan hen beloofde 33 parkeerplaatsen voor bezoekers op de tocht.

Quote

Wij zijn bij de koop van de appartemen­ten misleid

Hans Smith (bewoner Willemspoort)

Ontwikkelaar BV Willemspoort (gemeente Den Bosch, Heijmans Rosmalen en Brabant Wonen) van het gebied tussen het Koning Willem I College en het Jeroen Bosch ziekenhuis weigert te reageren op brieven die de Verenging van Eigenaren heeft gestuurd.

Volledig scherm
In Willemspoort zouden (links op de foto) 33 parkeerplaatsen voor bezoekers moeten komen. © copyright Marc Bolsius

De bewoners moesten zelf op de tekeningen van Willemspoort ontdekken dat de 33 parkeerplaatsen (aan de zijde van de Henri Dunantstraat) zijn verdwenen. ,,De bv pleegt hierdoor een onrechtmatige daad en wij zijn bij de koop van de appartementen misleid’’, aldus woordvoerder Hans Smith. Volgens Smith zijn de bezoekersparkeerplaatsen bij de verkoop ook nog eens toegezegd door de (verkopende) makelaar. ,,Die plaatsen waren ook op de website van Willemspoort ingetekend (zie afbeelding) en in de promotieteksten van de website vermeld.’’

Door de aanpassing in de plannen is er volgens Smith geen parkeerplaats meer voor huisarts of verpleegkundige, een monteur, thuiskappers, bezorgdiensten en familie en vrienden. Smith: ,,Het verdwijnen van de 33 plaatsen doet het woon- en gebruikersgenot volledig teniet.’’ De bewoners vragen de gemeente in een brief op te treden en er voor te zorgen dat de 33 plaatsen er alsnog komen. Verantwoordelijk wethouder Eric Logister kan niet reageren omdat er inmiddels ook vragen van Bosch Belang liggen.

Zorgcomplex

In mei van dit jaar dreigde de parkeerplaatsen ook al te verdwijnen omdat er plots een plan lag voor een zorgcomplex voor mensen met een verstandelijke beperking. Die plannen gingen onder meer vanwege protesten van bewoners niet door. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement