Volledig scherm
raadslid Den Bosch Nol Roos

Oprichter, gezicht én partijleider Nol Roos van Bossche Volkspartij stopt als raadslid

DEN BOSCH – Nol Roos, oprichter, fractievoorzitter en hét gezicht van de Bossche Volkspartij (BVP),  stopt per 1 november als raadslid in Den Bosch. Hij verhuist zijn gezin achterna naar Boxtel, waar zijn dochter eigenaar is van Eeterij Dennenoord op het gelijknamige recreatiepark. 

,,Maar ik blijf wel aan als partijvoorzitter’’, leek Roos de gemeenteraad dinsdagavond tijdens de vergadering te willen waarschuwen. Paul Wiggers, nummer drie op de verkiezingslijst van de BVP tijdens de laatste verkiezingen, is de eerst aangewezene om de plaats van Roos in de raad in te nemen. 

Roos kwam met zijn BVP vier jaar geleden vanuit het niets met drie zetels in de raad. Bij de verkiezingen in maart van dit jaar leverde de partij één zetel in, op nog geen honderd stemmen wist de BVP de derde zetel niet te behouden.

Vreemd

Roos merkte in zijn emotioneel gebrachte afscheidsaankondiging nog wel op het vreemd te vinden dat ambtenaren van her en der in het land komen en geen of nauwelijks binding hebben met Den Bosch. ,,Terwijl ik zeven kilometer van de gemeentegrens woon en geen raadslid mag zijn.’’ Ook Roos moest toegeven dat hij hierin de wet moet volgen die voorschrijft dat een raadslid binnen de gemeentegrenzen dient te wonen.

De 54-jarige in Den Bosch geboren Roos is in het dagelijks leven directeur en eigenaar van de lokale commerciele televisieomroep TV73 en organisator van de jaarlijkse Lichtjesprocessie door de Bossche binnenstad en het kerstdiner voor eenzame ouderen in de gemeente.