Volledig scherm
Villa Maasdonk © Peter van Huijkelom

Oprichter Martin van Oss van Villa Maasdonk overleden

NULAND -  Martin van Oss, de oprichter van woonwinkel Villa Maasdonk in Nuland, is afgelopen maandag op 68-jarige leeftijd overleden. 

Martin en zijn vrouw Marijcke van Oss  zijn vooral bekend van Villa Maasdonk, de uitgebreide exclusieve interieurzaak die 22 jaar geleden werd gevestigd in het  voormalige kloostercomplex aan de Kerkstraat in Nuland. Daarvoor had het paar Van Oss een woonwinkel  aan de Rijksweg in Geffen, maar moesten daar verkassen vanwege de verbreding van de weg. 

Het klooster, dat ook bejaardenhuis het Sint Martinus Huis omvatte, dateert van 1918. Uit Den Bosch kwamen destijds de nonnen over naar Nuland. Toen Martin en Marijcke van Oss het gebouw kochten kregen de vijf laatste nonnen een eigen, aparte vleugel in de tuin, compleet met kapelletje.

Na zo'n veertig jaar in de meubels vond het paar Van Oss het in 2013  tijd voor een nieuwe uitdaging en breidde het gebruik van Villa Maasdonk uit tot evenementenlocatie. Vier ruimtes in het voomalige klooster werden gereed gemaakt voor herdenkingsdiensten, beurzen, recepties, koffietafels, bedrijfsfeesten en huwelijksfeesten. 

Vrijdag wordt vanuit Villa Maasdonk afscheid genomen van de oprichter.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vinkelse EBHO'ers gehuldigd

    Vinkelse EBHO'ers gehuldigd

    VINKEL - Feest gisteravond tijdens de jaarvergadering van de Vinkelse EHBO-vereniging Anthos: vier jubilarissen werden gehuldigd. Daaronder André van Wanrooij (25 jaar lid) en Peter Pennings (40 jaar). Riet van de Pol maakt de 50 jaar vol en zij is al die tijd ook al secretaris. Ook Albert van den Elzen zag 'goud'. Hij was penningmeester en voorzitter, tot 2003 en maakten de hoogtijdagen van de club in de jaren zeventig mee. Riet, Peter en Albert werden erelid van Anthos.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.