Volledig scherm
Mieke Geeraedts (VVD)

Opstelten krijgt kritiek vanuit Brabantse VVD

DEN BOSCH - VVD-minister Ivo Opstelten (Veiligheid) krijgt ook vanuit eigen gelederen kritiek, omdat hij niet structureel extra agenten naar Brabant stuurt voor de bestrijding van drugscriminaliteit. "We zijn niet blij. Het lijkt erop dat Opstelten de Brabantse burgemeesters in de steek laat", zei fractievoorzitter Mieke Geeraedts van de VVD in Provinciale Staten woensdagavond.

"Er moet echt iets gebeuren. Het is echt noodzakelijk om meer politie te krijgen”, vervolgde Geeraedts. Zij kreeg steun van de Tilburgse VVD-fractievoorzitter Roel Lauwerier. „Terwijl de georganiseerde criminaliteit zich naar het zuiden verplaatst blijft de hoofdmacht van de politie in de Randstad”, concludeerde hij.

Ook vanuit andere hoeken kreeg Opstelten al kritiek te verwerken. De Valkenswaardse burgemeester Anton Ederveen reageerde teleurgesteld en vroeg om meer mensen en meer geld. Ook het Brabantse CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg reageerde teleurgesteld. Opstelten zei dinsdag tijdens een werkbezoek in Brabant dat er voldoende inzet is en dat aan de sterkte niet wordt gesleuteld.