Volledig scherm
Olijke vriendinnen aan de zwier © Chris Korsten

Opstoppingen in Oeteldonkse straatjes vanwege 11x11

DEN BOSCH - Het is op deze zaterdagmiddag grôôt feest in Oeteldonk. De niet ongunstige weersomstandigheden en het feit dat d'n Elfde van d'n Elfde in het weekend valt, zorgen voor onverwachts drukke taferelen in de binnenstad.

Met de fiets door sommige nauwe straatjes rijden, is rechtstreeks vragen om moeilijkheden. Dat ervaart een willekeurige fietser die nietsvermoedend vanaf het Fonteinplein via de Krullartstraat de Kerkstraat wil bereiken. De fiets parkeren of een sluiproute nemen lijken in dit geval de enige alternatieven.
Maar ook in en rondom de café's van de Uilenburg is het zo nu en dan flink druk. Anne Verlouw en Laura Manders uit Ammerzoden zijn met een aantal vriendinnen stevig aan de zwier in de Korenbrugstraat. ,,We komen altijd, voor drank en plezier zijn we er binnen een kwartier", roept Verlouw die al wat biertjes achterover heeft gewerkt. ,,Bel je voor garantie, dan zijn we met vakantie", lalt Manders.

De tekst loopt onder de foto door.

Volledig scherm
Fietsers en anders weggebruikers hebben vandaag pech: er is soms geen doorkomen aan © Chris Korsten

In de Minderbroedersstraat, pal voor bar&grill M'EAT, is Sjoerd Schuttelaars zich met vrienden aan het uitleven. Hij draagt een opvallende zwarte piratenhoed. ,,Deze hoed heb ik geleend. Daarna nooit meer teruggegeven. Er was geen kwaaie opzet in het spel, kan ik je verzekeren. Tja, zulke dingen gebeuren nou eenmaal in het leven. Inmiddels is de hoed al zo lang bij mij, dat ik het als mijn eigendom ben gaan zien", sist Schuttelaars. Hij wil nog méér zeggen, maar de rest van zijn woorden worden opgeslokt door het oorverdovende lawaai dat hoempapaband en carnavalsvereniging Tusseneusenlippe plotseling produceert. De melodie is echter héél herkenbaar: Den Bosch is mooier dan Parijs. Voor de aanwezige feestneuzen een waarheid als een koe.

Volledig scherm
C.v. Tusseneusenlippe in actie © Chris Korsten
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Bosch