Volledig scherm
Ook de muzikanten zijn in lederhose gestoken. © Kees van der Zandt

Orthen weer weekend lang in Duitse sferen

ORTHEN - Gezelligheidsvereniging De Stappers houdt dit weekeinde het jaarlijkse Orthense muziekfeest in Den Bosch.

Het muzikale evenement in café Schutterswelvaren aan de Ketsheuvel in het Bossche stadsdeel Orthen is ook dit jaar weer op Duitse leest geschoeid. Het festijn ging zaterdagavond van start met het Oktoberfest. Bossche blaaskapellen, veelal gekleed in lederhose en geruite blouse, vertolkten met verve ijzersterke en sfeerverhogende Duitse schlagers als onder meer 'Ein Festival der Liebe’ van Jurgen Marcus, ‘Fiesta Mexicana' van Rex Gildo en ‘Schone maid van Tony Marshall.

Het bier werd geschonken in bierpullen aan de bezoekers die zaten aan lange tafels. ,,De stemming zit er door die aanstekelijke en goed uitgevoerde muziek weer prima in bij de bezoekers”, liet Willy Pijnenburg van De Stappers zaterdagavond rond 23.00 uur weten. Het Orthens Muziekfeest wordt zondagmorgen vanaf 11.30 uur voortgezet met uit het Duitsland Frühschoppen, waarbij de Orthense Harmonie een concert verzorgt. Om 14.30 uur geven de Ceder Stars een concert. ,,Die spelen dan wel geen Duitse schlagers, maar Engelstalige hits uit de jaren zestig. De stemming zal er echter niet minder om zijn. Want de Ceder Stars zorgen ook altijd voor feeststemming ”, blikte Pijnemburg vooruit.

Het Orthens Muzikefeest is gratis toegankelijk.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Motoragent vreesde voor leven bij wilde achtervolging in Den Bosch: 'Ik dacht: dit is mijn laatste uurtje’

    Motoragent vreesde voor leven bij wilde achtervol­ging in Den Bosch: 'Ik dacht: dit is mijn laatste uurtje’

    DEN BOSCH - De politie is al een week op zoek naar een man die tijdens een achtervolging in Den Bosch bewust inreed op een motoragent. Met een uitgebreide oproep doet de recherche donderdag een nieuwe poging om de dader alsnog te vinden. De aangereden motoragent raakte flink gewond bij de achtervolging. ,,Hij kwam vol gas op mij af. Ik dacht echt dat mijn laatste uur geslagen had.”
  2. Bossche rechter Judge Joyce haalt vernietigend uit naar Twan Huys: 'Ronduit schadelijke televisie’

    Bossche rechter Judge Joyce haalt vernieti­gend uit naar Twan Huys: 'Ronduit schadelij­ke televisie’

    DEN BOSCH - De uitzending in RTL Late Night waarin presentator Twan Huys in gesprek ging met de ex-vrouw en dochter van ‘wraakvader’ Mario Haazen, was ‘eenzijdig, kritiekloos en ronduit schadelijk’. Tot die vernietigende conclusie komt Joyce Lie, bestuursrechter in Den Bosch. ,,Dit soort televisie draagt bij aan een vertekend en scheef beeld van de Nederlandse rechtspraak.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch