Volledig scherm
Lonneke Dort. © Jaap Reedijk

Oud-studente Koningstheateracademie Lonneke Dort wint Sonneveldprijs 2017

DEN BOSCH - Lonneke Dort heeft maandag de AFK Sonneveldprijs 2017 gewonnen. Dat is bekendgemaakt tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival dat voor de dertigste keer werd gehouden. Dort studeerde in 2015 af aan de Koningstheateracademie in Den Bosch.

De tweede prijs, de AKF Publieksprijs, werd toegekend aan Daniëlle Schel. Derde werd het toepasselijk genaamde De Lachende Derde.

De AKF-Sonneveldprijs is bedoeld voor jonge theatermakers die via de traject dat aan de prijs verbonden is hun eigen mogelijkheden beter kunnen leren ontdekken en hun talenten met hulp van andere professionals verder kunnen ontwikkelen.

,,Met een vileine en prikkelende kijk op de grotere thema’s en sterke liedteksten weet Lonneke zichzelf steeds spannend te houden en het publiek naar haar hand te zetten," meldt het juryrapport over Lonneke Dort.

De jury bestond uit zakelijk directeur van het Scapino Ballet Erik Pals (voorzitter), journalist/recensent Ruud Buurman, cabaretière/zangeres Mylou Frencken, liedjesschrijver Joost Nuissl en componist/muzikant Tom Dicke.

In 2011 won ze het Griffioen Zuidplein Cabaret Festival en het Utrechts Cabaret Festival. Nu, vier jaar later, speelt Lonneke Dort haar voorstelling Niets is Genoeg waarmee ze afstudeert aan de Koningstheateracademie.