Volledig scherm

Overeenstemming over nieuwe opzet warenmarkt in Den Bosch

DEN BOSCH - Er is overeenstemming over de nieuwe opzet van de Bossche warenmarkt. „Ik verwacht dat de opstelling van de kramen over een paar maanden is veranderd”, zegt Peter Claessen, voorzitter van de Ondernemersvereniging Hartje ‘s-Hertogenbosch.

Hij baseert dat op een onlangs gehouden bijeenkomst waarbij ‘Hartje’ en de marktadviescommissie de nieuwe opzet bespraken met ambtenaren van de gemeente. Volgens Claessen werd het hoog tijd dat er knopen werden doorgehakt.

Meer compact
​„Er was grote verdeeldheid onder de marktkooplieden over de nieuwe plaatsen. Zo’n vier kooplieden blijven zich verzetten. Maar voor de rest is er overeenstemming”, aldus Claessen. Het Brabants Dagblad meldde onlangs dat de gemeente het met de meeste marktkooplieden eens is dat de opstelling meer compact moet zijn. Alle kramen die nu nog op woensdag op de Hooge Steenweg staan, verhuizen naar de Markt.

Er is overeenstemming met ‘Hartje’ en de marktadviescommissie om het midden van het plein te benutten voor kramen in plaats van terrassen of fietsenstalling. De gemeente had al besloten dat een fietsenstalling geen toegevoegde waarde heeft.