Een van de vier schilderijen van het beleg van Den Bosch vanuit Vught. Bouwsteen voor Panorama Vught 1629
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de vier schilderijen van het beleg van Den Bosch vanuit Vught. Bouwsteen voor Panorama Vught 1629 © Stichting Panorama Vught 1629

Panorama 1629 door de ogen van Frederik Hendrik

VUGHT - De belegering van Den Bosch in 1629 van de andere zijde bekijken, uit de ogen van de belegeraars. Hoe zag de moerasdraak Den Bosch er uit? En hoe ging Frederik Hendrik te werk? Wat zag de stedenbedwinger? De Stichting Panorama Vught 1629 heeft een stevig uitgewerkt plan om de vele gezichten van Hollands grootste overwinning vanuit Vught te laten zien, in de vorm van een interactief panorama.

 1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.
 2. Kennelijk konden M-Side en Hell Side het snel goed met elkaar vinden
  PREMIUM

  Kennelijk konden M-Side en Hell Side het snel goed met elkaar vinden

  Over de teruggekeerde euforie rond FC Den Bosch trok vorig weekeinde een donkere schaduw. De heropening van de anderhalf jaarlang gesloten gebleven Oosttribune ging gepaard met supportersgeweld. Alwéér! Gierende politieauto’s, bemand met tientallen ME’ers,raasden rond De Vliert. In het stadion bestormden aanhangers van FC Twente, gehuld met bivakmutsen, het veld om hun frustratie vanwege de nederlaag af te reageren op hekwerk en reclameborden.