Volledig scherm
© PZC

Parkeerwachtlijst in Den Bosch is nog niet weggewerkt

DEN BOSCH - Een poging van de gemeente om de wachtlijst voor parkeervergunningen in de Bossche binnenstad weg te werken is volgens de Bewonersvereniging Leefbare Binnenstad (Blb) mislukt.

Eind augustus stonden 390 mensen op de wachtlijst voor een parkeervergunning in de binnenstad. De gemeente dacht dat de gemeentelijke parkeergarages Wolvenhoek, St.-Josephstraat en Stationsplein uitkomst zouden bieden door daar 225 nieuwe parkeervergunningen te verstrekken. Mochten die garages vol zijn dan zou de nieuwe parkeergarage St.-Jan van pas kunnen komen.

Oplossing
''Hierdoor krijgen we meer parkeermogelijkheden waardoor de wachtlijst aanzienlijk verkort kan worden of zelfs helemaal opgelost kan worden”, aldus Eugene Kok, hoofd afdeling stadstoezicht in een brief die is bezorgd bij degenen die op de wachtlijst staan. De gemeente hoopte dat degenen die nu een parkeervergunning hebben op straat voor een garage zouden kiezen.

Aanbod
Volgens Blb-voorzitter Henk Schuurs hebben slechts 40 mensen gebruik gemaakt van het aanbod. Mede dankzij het 'opschonen' van de lijst staan er volgens volgens hem nog ruim 200 mensen op de wachtlijst.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.