Volledig scherm
De paddenpoel in de Vughtse Gement zit vol vogels die er een bad nemen. © Domien van der Meijden/BD

Partij voor de Dieren boos om plannen voor transferium JBZ naast natuurgebied in Den Bosch

DEN BOSCH - De Provinciale Statenfractie van de Partij voor de Dieren vindt dat de gemeente Den Bosch 'miljoenen weggooit' als de bouw van een transferium bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis doorgaat.

De partij vraagt nu aan het college van Gedeputeerde Staten waarom zij haar medewerking verleent 'aan de verdere achteruitgang van het beschermde Natura 2000-gebied de Moerputten, naast het Jeroen Bosch Ziekenhuis'. Het transferium kost 16 miljoen, de helft daarvan komt voor rekening van de provincie. In het natuurgebied heeft de provincie, deels met Europese subsidie, meer dan 3 miljoen euro geïnvesteerd.

"De provincie heeft echter een wettelijke plicht om het natuurgebied aan de westkant van Den Bosch te beschermen en zou het plan niet moeten toestaan. Als je aan de ene kant geld spendeert aan de bescherming van een gebied, terwijl je aan de andere kant subsidie verleent voor iets wat hetzelfde gebied aantast, ben je geld aan het weggooien”, zegt fractievoorzitter Marco van der Wel.

De fractie roept op om alternatieven te bekijken als de negatieve gevolgen van de bouw van het transferium niet te vermijden zijn.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement