Volledig scherm
© Thinkstock

Partij voor de Dieren Brabant wil extra controles op aantal dieren veehouderijen

DEN BOSCH - De Partij voor de Dieren heeft aan het college van Gedeputeerde Staten gevraagd haar verantwoording te nemen tegen frauderende veehouders.

Misstanden dierrechten
De Partij voor de Dieren vindt dat de provincie helder moet krijgen of en waar misstanden zijn met dierrechten. Daarnaast dringt de partij aan op extra controles op het aantal gehouden dieren in de veehouderij. Eerder werden 4 Brabantse veehouderijen veroordeeld tot het betalen van een hoge geldboete voor het houden van meer varkens dan waarvoor zij varkensrechten hadden.

Belast milieu
Het komt regelmatig voor dat varkens- of pluimveehouders meer dieren houden en dus meer mest produceren dan wettelijk is toegestaan. Daarmee wordt het milieu belast en de wet overtreden. Er wordt oneerlijke concurrentie gecreërd met veehouders die wel investeren in varkensrechten.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Het loopt de spuigaten uit met Bossche bedelaar Charlie: 'Geen reclame'
    PREMIUM

    Het loopt de spuigaten uit met Bossche bedelaar Charlie: 'Geen reclame'

    DEN BOSCH - ,,Geen reclame voor Den Bosch'', zegt een Bossche horeca-ondernemer. ,,Een storend element'', zegt Ton Kranenburg, voorzitter van ondernemersvereniging Hartje 's-Hertogenbosch. Het gaat over Charlie V. Volgens Kranenburg veroorzaakt deze 42-jarige Bosschenaar overlast bij veel horecazaken en winkels in de binnenstad. ,,We zitten er met allerlei hulpverleningsinstanties bovenop. Het loopt de spuigaten uit", zegt wijkagent Inge van Luijt.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.