Volledig scherm
Gerdien de Wal © Chris Korsten

Partijhoppers op 1, 2, 3 en 4 bij Lokaal Liberaal ’s-Hertogenbosch

DEN BOSCH – De raads- en commissieleden van verschillende partijen die de afgelopen weken zijn overgestapt naar de nieuwe partij Lokaal Liberaal ’s-Hertogenbosch voeren de lijst voor deze partij bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart aan.

Oprichtster Gerdien de Wal stapte in oktober vanwege haar lage positie op de kandidatenlijst van de VVD uit de fractie en is lijsttrekker. Niet kort daarna stapte Jolanda Lensen – Van den Wildenberg uit de fractie van Bosch Belang om zich bij De Wal te voegen. De Bossche die eerder ook voor de SP en Knillis in de raad zat, staat op de tweede plaats. Op drie staat Henry Liebregts, het raadslid van de VVD uit Rosmalen stapte nog geen twee weken geleden op bij de VVD vanwege de onrust en onvrede binnen deze lokale afdeling. Op vier staat Henk Nijland, hij was voor Rosmalens Belang commissielid (geen raadslid) en ook hij was ontevreden over zijn positie op de kandidatenlijst, maar dan bij Rosmalens Belang.

Opvallende plaatsen

Opvallend is de plaats van Jeanne Moon, de oud-wethouder van Maasdonk in 2014 weggestuurd voor de schijn van belangenverstrengeling, was lid van de VVD. Zij staat op de vijfde plaats, gevolgd door de binnen Oeteldonk bekende Luciën Teurlings. Op plaats elf staat Ellen de Jager die bij de verkiezingen in november 2014 nog op de lijst bij de Bossche Volkspartij stond. Op twaalf staat Caroline Lichtenberg van indebuurt.nl en het voormalige dichtbij.nl 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement