Volledig scherm
Woonboten aan de Ertveldplas. © copyright Marc Bolsius

Plaats voor tien woonboten aan de Rosmalense Plas

DEN BOSCH/ROSMALEN – De gemeente Den Bosch gaat plannen ontwikkelen voor een woonbootlocatie in de Rosmalense Plas. Na gesprekken met alle 22 bewoners aan de Ertveldplas met een tijdelijk huurcontract blijkt dat er voldoende animo en ruimte is voor maximaal tien woonboten.

Voor de woonboten aan de Ertveldplas moet een oplossing gevonden worden omdat de boten volgens  de gemeente er van oorsprong illegaal zouden liggen en ze volgens de regels te dicht bij het industrieterrein De Rietvelden zouden liggen. Elders op de plas is nog wel ruimte voor een beperkt aantal boten. Tegelijkertijd koppelt de gemeente de ligplaatsen aan een persoonsgebonden overgangsrecht, waardoor de woonboten niet zijn over te dragen of te verkopen aan andere personen.

Volledig scherm
Van Veldekekade (links) © Marc Bolsius

In de gesprekken hebben vier bewoners aangegeven interesse te hebben in een locatie in Rosmalen. Oorspronkelijk zou de gemeente pas aan een locatie beginnen als zich vijf woonbootbewoners zouden melden, maar B en W willen het plan toch (in overleg met bewoners, omwonenden en andere belanghebbenden) ontwikkelen.

Twaalf bewoners van de Ertveldplas hebben hun voorkeur uitgesproken voor een nieuwe plaats in de Zuid-Willemsvaart aan de Van Veldekekade. Die locatie was eerder al door de gemeente voor woonboten aangewezen. Zes bewoners hebben aangegeven sowieso op de Ertveldplas te willen blijven. Een aantal bewoners heeft de gemeente te kennen gegeven best te willen verhuizen, maar overweegt naar de rechter te stappen om het persoonsgebonden overgangsrecht aan te vechten.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement