De locatie waar het Brabantbad aan de IJzeren Vrouw in Den Bosch heeft gestaan.
Volledig scherm
De locatie waar het Brabantbad aan de IJzeren Vrouw in Den Bosch heeft gestaan. © Jos van de Ven

Plan weer opgepakt: 130 woningen in hoogbouw aan IJzeren Vrouw in Den Bosch

DEN BOSCH - Op de plaats waar tot 1998 het bekende Brabantbad in Den Bosch stond, zijn de plannen voor woningbouw aan de rand van de IJzeren Vrouw weer opgepakt. 

De gemeente wil er 130 woningen laten verrijzen, in hoogbouw. Zo ongeveer tegenover de woontoren De Amazones  aan de overzijde van de plas. 

Den Bosch heeft de locatie opgenomen in het jaarlijkse overzicht van potentiële woningbouwcapaciteit aan de provincie. Volgens dat overzicht moet de bebouwing aan de IJzeren Vrouw er in 2022 staan. De bedoeling is dat er 40 duurdere huurwoningen komen, 30 goedkope - en 60 dure koopwoningen.   

Voorbereidende fase

Volgens een gemeentewoordvoerder zitten de plannen in de voorbereidende fase en loopt er dan ook nog geen procedure. ,,Op dit moment is ook nog niet aan te geven wanneer dat gaat gebeuren. Daarover lopen gesprekken met de ontwikkelaar. En het college van B en W moet nog besluiten nemen.'' 

De locatie Brabantbad/Vinkenkamp aan de Bossche stadsplas is een veelbesproken bouwproject. In 2012 kwam een plan voor 1220 appartementen stil te liggen vanwege de crisis. Toen was sprake van drie bouwblokken van verschillende bouwhoogtes van vier tot acht bouwlagen. 

Aantasting

Buurtbewoners, verenigd in de stichting De IJzeren Vrouw, hebben lang geprotesteerd tegen de bouw waarvan de eerste plannen in 2002 werden gemaakt. De stichting vindt de nieuwbouw een aantasting van het groene karakter rond het park en de IJzeren Vrouw. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement