Volledig scherm
Een medewerkster van Stadstoezicht in gesprek met een wandelaar met hond bij de Oosterplas. Raadsleden vinden dat de inzet en bevoegdheden van medewerkers van Stadstoezicht nader moet worden bekeken. © Olaf Smit

Pleidooi voor meer toezicht in enkele Bossche buurten

DEN BOSCH -  ,,We zorgen al een poosje met toezichthouders voor toezicht op de juiste tijden en de juiste plaatsen. Maar het is goed om dat nog eens te bekijken en goed te bespreken.'' Dat zei burgemeester Ton Rombouts donderdagavond tijdens een vergadering van de commissie bestuurszaken.

Volgens Nol Roos (Bossche Volkspartij) zijn er verschillende plaatsen in Den Bosch waar buurtbewoners klagen over jongeren die overlast veroorzaken. Hij noemde onder meer het Wielsem. Volgens hem wordt daar vooral 's nachts geluidsoverlast veroorzaakt door jongeren.

Roos vertelde ook dat een aantal mensen klaagt over problemen bij de Churchilllaan waar de gemeente werk van zou maken. ,,Maar de mensen denken dat er nis aan gedaan wordt. ,,Neem keiharde maatregelen tegen jongeren die niet willen luisteren of ze nu een slechte jeugd hebben gehad of niet.''

Paden blokkeren
Hij pleitte voor meer toezicht in het Prins Hendrikpark waar de gemeente sinds kort wandelpaden gedeeltelijk voor (brom)fietsers blokkeert met over het pad gelegde bomen. Volgens Roos helpt deze aanpak niks.

Lisette van der Swaluw (PvdA) zei dat het bij de Churchilllaan 'ongelooflijk uit de hand is gelopen'. ,,Je moet niet alleen de rotte appels keihard aanpakken, maar ook preventieve maatregelen nemen'', aldus Van der Swaluw.

Antoon de Groot ( Rosmalens Belang) noemde geen locaties, maar hij pleitte ervoor om ambtenaren met een bijzondere opsporingsbevoegdheid beter te spreiden over de gemeente en 'eventueel meer taken en bevoegdheden' te geven.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.